• Telefon: 06 1 445 2073
  • Email: info@bathsolution.hu
  • Nyitvatartás: 08:00-16:00

Laufen – Palomba

TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ

Laufen – Palomba

Kerámia

+ A kerámia előállításához szükséges nyersanyagok a természetben előforduló természetes anyagok: Kaolinit, agyag, földpát és kvarc homok képezi az alapját ennek a rendkívül tartós és kemény anyagnak. A LAUFEN technológia részeként ennek a képlékeny anyagnak az egyes komponenseit először összekeverik, majd a keveréket homogenizálják és tisztítják egy különleges és nagyon hosszadalmas folyamat során.

A természet ujjlenyomata:

A PALOMBA COLLECTION termékcsalád formatervét a természet ihlette. A természetes formák könnyedén állnak össze egy harmonikus egésszé. A LAUFEN innovációs hírnevét erősítve folyamatosan olyan prémium kategóriájú termékek létrehozásán dolgozik, amelyek a legmagasabb szintű komfortot és a funkcionalitást honosítják meg a fürdőszobában.

Fürdőszobabútor

BÚTOR FELÜLETEK A bútorok felületét a fürdőszoba sajátos klimatikus viszonyainak figyelembe vételével alakították ki. A LAUFEN garantáltan hosszú hasznos élettartamú, rendeltetésüknek megfelelően optimalizált felületek széles választékát kínálja. Valódi fa furnér borítás: Hangulatos fürdőszoba fából. Az ízléses fafurnér tapintása és látványa a valódi fa érzetét kelti. Ellenáll a nedvességnek, megerősített élei ellenállnak a külső behatásoknak. Valódi fa furnér kerül felhasználásra.

álló Laufen plomba

PALOMBA COLLECTION

A LAUFEN PALOMBA COLLECTION termékcsalád formaterve kis öblökre vagy kavicsokra emlékeztet, amelyeket a tenger örök mozgása formál, ezt ültették át nagy szakértelemmel a tervezők a kerámiába. A család minden eleme harmonizál a másikkal, minden egyes darabjuk az olasz tervező páros, Ludovica + Roberto Palomba kézjegyét viselik.

A dizájn karaktere nincs mereven rögzítve, de valahol a geometrikus és organikus formák között lebeg. A mögöttes koncepció gyökerében az ember által készített kocka áll, melyet a víz elemi ereje váj ki és kerekít, a tenger itt, mint inspirációs erő működik közre. Azonban a PALOMBA COLLECTION mosdókagylói, kádjai, zuhanytálcái, WC-i, bidéi és bútorai nem alkotnak egy abszolút értelemben vett teljes mértékben integrált fürdőszobát. A kollekció szelleméhez hűen az egyes tárgyak lehetőséget adnak arra, hogy izgalmas kombinációkat alakíthassunk ki a termékcsaládon belül, vagy a LAUFEN hasonló dizájnú termékeivel. A folyamatosan piacra lépő új tervezési megoldások egymást erősítve terjesztik ki a PALOMBA COLLECTION családot.

LUDOVICA + ROBERTO PALOMBA
A PALOMBA COLLECTION-RÓL

“Néhány évvel ezelőtt kezdtünk el dolgozni a Palomba Collection projekten, ami azóta is folyamatos fejlesztés alatt áll. Ez egy könyv különböző fejezeteire hasonlít. Egyszer, amikor egyik délután a heves esőben a tengerparton sétáltunk Szardínia szigetén, észrevettünk egy az eső által létrehozott szabálytalan foltot a víz felszínén. Így fedeztük fel a fő motívumot, és innen ered az első mosdó kreatív ötlete is… Kifejlesztettük a merev geometria és a természet szimbiózisát. Másrészt ez a téglalap mintha a természet nyomására alakult volna így ki, és mintha a tenger mozgása szakította volna szét. A tervező számára hatalmas kihívást jelent a természet beillesztése az ipari termelésbe. Az ilyen tárgyak képletesen abból az ellentmondásból vagy kölcsönhatásból erednek, hogy mire képes a természet, illetve mire képes az ember.”

Laufen Palomba

Intenzív együttműködés

formaterve kis öblökre vagy kavicsokra emlékeztet

koncepcióit híres tervezők hozzák létre

KIVÉTELES DIZÁJN